wait please
شکیبا باشید
صفحه اصلی آرشیو اخبار و مقالات طراحی سایت فرمت های گرافیکی در طراحی وب سایت

فرمت های گرافیکی در طراحی وب سایت

فرمت های گرافیکی در طراحی وب سایت

در دنیای وب هزاران فرمت موجود است که تنها تعداد کمی از آنها را مرورگرها پشتیبانی می کنند. قصد داریم در این مقاله به بررسی انواع فرمت های گرافیکی بپردازیم. فرمت هایی که برای طراحی موجود است و چه زمانی برای استفاده ی آنها مناسب است. فرمت هایی که بیشتر مرورگرهای وب آن را پشتیبانی می کنند عبارتند از GIF, JPEG, PNG و تصاویر وکتور است. برخی از ویژگی های فایل های گرافیکی عبارتند از: شفافیت، فشرده سازی، انیمیشن و پیشروی

در دنیای وب هزاران فرمت موجود است که تنها تعداد کمی از آنها را مرورگرها پشتیبانی می کنند. قصد داریم در این مقاله به بررسی انواع فرمت های گرافیکی بپردازیم. فرمت هایی که برای طراحی موجود است و چه زمانی برای استفاده ی آنها مناسب است.

فرمت هایی که بیشتر مرورگرهای وب آن را پشتیبانی می کنند عبارتند از GIF, JPEG, PNG و تصاویر وکتور است. برخی از ویژگی های فایل های گرافیکی عبارتند از:

شفافیت، فشرده سازی، انیمیشن و پیشروی

فرمت GIF

این فرمت در سال 1980 و برای طراحی وب سایت ساخته شد که در دهه 1990 ترجیح داده میشد که برای طراحی وب استفاده شود. این فرمت از ساختاری استفاده می کند که به راحتی و به سرعت فایل ها را کم حجم کرده و برای لود شدن سریع بسیار کاربرد دارند.

این فرمت به 255 رنگ محدود است و از ویژگی شفافیت پشتیبانی می کند. همچنین باید اضافه کنیم توسط این فرمت می توان تصاویر محرک ساخت.

مزایای استفاده از فرمت Gif عبارتند از:


فرمت JPEG

فرمت JPEG میتواند به صورت فشرده ذخیره شود اما نه به صورت رنگ های واقعی یا True color که به صورت 24 بیتی است و در جایی که وضوح تصاویر نیاز است.

برخلاف فرمت GIF فرمت JPEG برای ذخیره شدن میتوانند از سوی کاربران کنترل شوند که بسته به میزان کیفیت و سایز فایل ممکن است متفاوت باشد.

مزایای این فرمت عبارتند از


فرمت PNG

PNG فرمت های نسبتا جدید است که به عنوان جایگزینی برای فایل های GIF معرفی شد. این فرمت رنگ های تا 24 بیت را پشتیبانی میکند البته از ویژگی دیگر این فرمت این است که میتوان یک متن تحت عنوان توضیحات را بر روی عکس داشت .

متاسفانه برخی از مرورگرها این فرمت را پشتیبانی نمیکنند و البته امکانات آن هم تحت پوشش برخی از مرورگرها نیست.

مزایای این فرمت عبارتند از


تصاویر گرافیکی وکتور

بیشتر تصاویر وب به صورت شطرنجی هستند یا به صورت بیت مپ (bitmap) که اینگونه تصاویر به صورت نمایش پیکسلی نشان داده میشوند. تصاویر وکتور توسط برنامه های نرم افزاری مانند Adobe Illustrator و Macromedia Freehand که بسته به انتخاب طراح با نرم افزارهای متفاوتی طراحی میشوند. تصاویر وکتور باید به یکی از فرمت های GIF, JPEG یا PNG تبدیل شوند تا برای مرورگرها قابل خواندن باشد.

حال باید بررسی کرد که از کدام فرمت باید استفاده کنید
طراحان سایت باید از فرمت های GIF یا JPEG بیشتر استفاده کنند. اما باید در نظر داشت اندازه ی فایل GIF از JPEG کوچکتر است اما اکثر طراحان وب از فرمت GIF برای تصاویر پس زمینه و باکس ها و مابقی المنت های سایت استفاده میکنند زیرا این المان ها میتوانند از رنگ های 8 بیتی هم استفاده کنند.

فرمت JPEG برای عکس ها و تصاویر با وضوح بالا استفاده میشوند و از فرمت PNG در المان های 8 بیتی وب سایت استفاده میشود درست مانند فرمت GIF. اما فرمت GIF هنوز هم برای تصاویر محرک استفاده میشود.

منبع : نوین مارکتینگ