wait please
شکیبا باشید
صفحه اصلی آرشیو اخبار و مقالات طراحی سایت

آرشیو اخبار و مقالات طراحی سایت

  :نام گروه
دسترسی به اینترنت و شیوه های مرسوم آن

دسترسی به اینترنت و شیوه های مرسوم آن

اینترنت به عنوان یکی از بزرگ‌ترین سامانه‌هایی که توسط بشر طراحی و مهندسی شده است، این روزها در لایه لایه های زندگی هر فردی نفوذ کرده و دسترسی به این شبکه شاید به عنوان یکی از حیاتی‌ترین و طبیعی‌ترین حقوق انسان‌ها تلقی شود. شبکه ای که امکان دسترسی به هرگونه اطلاعاتی را در کسری از ثانیه می‌دهد و در هر جا و هر مکانی می‌تواند ارتباط شما را با هر اطلاعاتی فراهم کند.ارتباطات و روش‌های دسترسی به این شبکه جهانی از دورترین مزرعه‌ها تا ربات کنجکاوی در مریخ را شامل می‌شود.
امروز بسیاری از ما از گوشی‌های هوشمند، تبلت ها و لپ‌تاپ‌هایی بهره می‌گیریم که به شیوه های مختلف امکان دسترسی ما را به شبکه جهانی اینترنت و وب فراهم می‌کنند. اما اینترنت چیست و شیوه های دسترسی پیدا کردن به آن از چه شیوه‌هایی امکان پذیر است؟

محل تولد اینترنت (تصویر)

محل تولد اینترنت (تصویر)

یکی از بزرگترین اتفاقات جامعه بشری در چند دهه اخیر که توانست دنیا را متحول کند تولد اینترنت بود. شبکه ای که در آن میلیون ها کامپیوتر از سراسر جهان به هم متصل شده اند. در دنیای امروزی کمتر کسی را می توان پیدا کرد که با اینترنت و قابلیت های آن آشنا نباشد. در اواخر دهه شصت و در جریان جنگ سرد ، دولت ایالات متحده تصمیم گرفت که راهی را ابداع کند که از طریق آن در هنگام حملات اتمی ، خطوط ارتباطی باز باشند.

تفاوت کیلوبایت و کیلوبیت در سرعت اینترنت

تفاوت کیلوبایت و کیلوبیت در سرعت اینترنت

حتما شما هم متوجه شده اید که با اینترنت دایل آپ هیچ وقت نمی توان از 7 کیلوبایت در ثانیه بیشتر دانلود نمود ولی اسم مودم های شما فکس مودم 56 کیلو است و از همه مهمتر اینکه چرا بین سرعت اتصال و دریافت شما انقدر تفاوت وجود دارد حال می توانید علت این مساله را که یک دلیل منطقی و ساده است بدانید. سرعت اتصال شما به اینترنت برحسب Kbps (کیلوبیت در ثانیه) نمایش داده می شود ولی سرعت دانلود بر حسب KBps (کیلوبایت بر ثانیه) سنجیده می شود و همچنین می دانیم که هر بایت معادل ۸ بیت می باشد. پس اگر سرعت اینترنت دایل آپ شما ۵۶ Kbps (کیلو بیت در ثانیه) باشد با تقسیم عدد ۵۶ بر ۸ آن را به KBps (کیلو بایت در ثانیه) تبدیل کرده ایم و چون طبق قرار داد سرعت دانلود همواره برحسب KBps می باشد پس نتیجه می گیریم که سرعت دانلود شما با توجه به رابطه بالا که هر ۸ بیت یک بایت است باید برابر با ۷ KBps (کیلو بایت در ثانیه)باشد که چون هیچ وقت سرعت اتصال شما به اینترنت ۵۶ Kbps نیست و تلفات شبکه هم وجود دارد سرعت دانلود شما به این مقدار نمیرسد.

تفاوت وبلاگ با وب سایت چیست؟

تفاوت وبلاگ با وب سایت چیست؟

امروزه ساخت سایت و وبلاگ ها هر دو در دنیای وب شایع می باشد. اغلب تشخیص آنها از دیگری از نظر ظاهر و به همین ترتیب نحوهء عملکرد مشکل می باشد. به همین دلیل جای تعجب نیست که اکثر افراد تفاوت میان یک وبلاگ و یک وب سایت را نمی دانند؛ با این حال هر کدام مشخصات مخصوص به خود و عملکرد ویژه خود را دارند. اما واقعاً چه چیزی باعث تمایز وبلاگ از وب سایت می باشد؟!

به کار گیری فنگ شوی در طراحی وب

به کار گیری فنگ شوی در طراحی وب

فنگ شوی یک سیستم مرتب سازی چین باستان است که باعث فراهم آوردن حداکثر نظم داخلی و شادابی برای استفاده کننده گان است . در سال 1990 به کارگیری این سیستم در مد و دکوراسیون خانه و اداره های غربی دنبال شد. شاید این پیگیری به خاطر فهمیدن راز اصلی و ذات جذاب فنگ شوی باشد. اما به نظر من می توانیم این اصول و قواعدِ مرتب و زیباسازی را در طراحی وبسایت‌های خود به کار بگریم. شاید چینی ها این قواعد را حداقل 5000 سال پیش به کار گرفته اند اما خوب این دلیل عدم کارایی این اصول در امروز نمی شود.
مهم ترین جنبه ی یک فنگ شوی مناسب چی (ch`i) آن است. عدم توجه به چی، یک فنگ شوی بد به شما می دهد. چی یک نیروی زندگی است که در هر چیزی جریان دارد و آن ها را به هم اتصال می دهد. چی همان انرژی است که در صورت داشتن محیطی مثبت باید به خوبی جریان یابد.
فنگ شوی در طراحی وبسایت ، مجموعه ای از اصول و قواعدی است که شامل یک مرتب سازی کلی وبسایت و به جا گذاشتن یک تجربه ی عالی برای کاربران است که از این راه بیشترین جریان چی را هدایت می کند.

سرور ویندوز Windows بهتر است یا لینوکس Linux

سرور ویندوز Windows بهتر است یا لینوکس Linux

 زمانی که به دنبال یک شرکت هاستینگ و یا میزبان وب برای فعال سازی وب سایت خود هستید سئوال دیگری هم برای بیشتر کاربران وجود دارد که آیا از سیستم عامل ویندوز استفاده کنند و یا لینوکس؟ در واقع نمیتوان ادعا کرد که لینوکس از ویندوز بهتر است یا بالعکس بلکه انتخاب سیستم عامل با نیازهای طراح وب سایت شما تعیین میشود.

بالا بردن رتبه سایت در گوگل و الکسا به صورت کاذب

بالا بردن رتبه سایت در گوگل و الکسا به صورت کاذب

در ایران هم بالا بردن رتبه وب سایت در گوگل و الکسا برای صاحبان وب سایت‌ها بسیار مهم است ولی در این میان سایت های زیادی وجود دارند که تنها منبع درآمد آنها از طریق کسب آگهی و تبلیغات است و بنابراین میخواهند به مشتریان احتمالی ثابت کنند که دارای رتبه بالایی در الکسا هستند و در نتیجه بازدیدکنندگان روزانه بسیاری دارند و از این طریق آگهی‌های بیشتری را از مشتریان دریافت کنند. مسلما کاربران در هنگام ورود به یک وب سایت بیشتر به کیفیت محتوای سایت توجه میکنند اما برای اکثر مدیران وب سایت های ذکر شده تنها رتبه الکسا اهمیت دارد و از هیچ کاری برای بالا بردن رتبه سایت در الکسا رویگردان نیستند. حتی اگر روش های فوق نوعی تقلب بشمار روند! مسلم است که وب سایت‌هایی در کسب تبلیغات موفق تر عمل میکنند که دارای بازدیدکننده بیشتری باشند و مدیران وب سایت های تبلیغ گیرنده هم میخواهند به هر روش رتبه سایت خود را در الکسا بالا نشان دهند.

تاریخچه و معنی علامت @ در ایمیل

تاریخچه و معنی علامت @ در ایمیل

 حدودا 40 سال از زمانی که محققی اولین ایمیل را از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر ارسال کرد میگذرد و در آن زمان از علامت @ برای مشخص کردن فرستنده و گیرنده ایمیل استفاده شد. تقریبا ماه نوامبر سال 1971 بود که ریموند تاملینسون در مقابل کامپیوتر های عظیم PDP-10 نشسته بود و اولین بار با استفاده از علامتی ویژه و با استفاده از آرپانت پیامی را از یک کامپیوتر به دیگری ارسال کرد. او در آن زمان هیچگاه تصور نمیکرد که در حال انجام چه کار بزرگی است. جالب اینجاست که او حتی به خاطر ندارد که متن اولین ایمیل ارسالی او چه بوده است!

اکتیو ایکس ActiveX چیست؟

اکتیو ایکس ActiveX چیست؟

 اکتیو ایکس در واقع قسمت اینترنتی Component Object Model است. این فناوری که متعلق به مایکروسافت است برای ایجاد مولفه های کوچک و یا کنترلرها درون یک صفحه وب بکار میرود. اکتیوایکس این کنترل ها را از طریق اینترنت توزیع میکند و امکانات جدیدی را به مرورگر اینترنت کاربر اضافه میکند. مایکروسافت اعتقاد دارد که کنترل های اکتیوایکس بسیار از برنامه های اتصالی به مولفه های عمومی شباهت دارد چون میتواند در برنامه های غیر مرورگر نیز قرار گیرد و انجام وظیفه نماید. به عنوان مثال یکی از این نرم افزارها آفیس مایکروسافت است.

نکات مهم در طراحی وب سایت ورزشی و باشگاه

نکات مهم در طراحی وب سایت ورزشی و باشگاه

طراحی وب سایت ورزشی امروزه با توجه به رشد اینترنت ، همانطور که هر شرکت و یا گروه صنعتی به وب سایت نیاز دارد ، هر باشگاه و یا مکان ورزشی نیز به یک وب سایت نیاز دارد تا امکانات و اخبار خود را به اطلاع علاقمندان برساند. با این حال وب سایت های ورزشی طبقه بندی و انواع گوناگونی دارند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

CAPTCHA چیست و چگونه کار می‌کند؟

CAPTCHA چیست و چگونه کار می‌کند؟

اگر به دنبال باز کردن ایمیل جدید یا خرید آنلاین هستید؛ حتماً به کلمات کج و معوجی که برای تست کردن شما روی صفحه پدیدار می‌شوند برخورده‌اید. مطمئن باشید این کار برای تست کردن هوش و استعداد شما نیست! کامپیوتر‌ها و سایت‌ها از شما می‌خواهند که این تست را بگذرانید تا معلوم شود شما کامپیوتر هستید یا نه. پس اگر این تست را با موفقیت پشت سر گذاشتید به ماشین نبودن خودتان شک نکنید! این تست CAPTCHA نام دارد. CAPTCHA یعنی Completely Automated Public Turing Test ToTell Computers And Humans Apart یا به عبارتی "تست عمومی کاملاً خودکار Turing برای تشخیص انسان از کامپیوتر". این تست را در سایت‌های زیادی دیده‌اید. رایج‌ترین نوع آن کلماتی بهم ریخته است و شما باید ترتیب درست کلمات را وارد کنید تا وب سایت شما را تأیید کند.

ریشه انتخاب نام مرورگرهای مشهور چیست؟

ریشه انتخاب نام مرورگرهای مشهور چیست؟

مرورگرهای اینترنتی در تمامی روز و هر روز هفته فعالند، خواه این مرورگر اینترنت اکسپلورر، فایرفاکس، گوگل کروم و یا سفری باشد، با وجود اینکه امروزه مرورگرها یکی از مهمترین نرم افزاری کاربردی هستند، ریشه و دلیل انتخاب نام آنها به فراموشی سپرده شده است. به گزارش مهر، با توجه به جایگاه مرکزی که این نرم افزارها در زندگی انسان دارند، باید تاریخچه‌ای نیز در پس ساخت و نامگذاری این نرم افزارها وجود داشته باشد. مارتین بیبی توسعه دهنده نرم‌افزاری در مایکروسافت تاریخچه ای از انتخاب اسامی مرورگرها را گردآوری کرده است. بعضی از آنها نامی آشکار و واضح دارند، مانند اینترنت اکسپلورر. نام این مرورگر به خوبی نشان می‌دهد که در حال ارائه چه خدماتی است اما بعضی دیگر از مرورگرها مانند اپرا هیچ نشانه‌ای از خدماتی که ارائه می‌کنند نداشته و تنها به دلیل زیبا بودن انتخاب شده‌اند.

سنجش میزان جذابیت سایت با گوگل  آنالیتیکز

سنجش میزان جذابیت سایت با گوگل آنالیتیکز

اگر دارای سایت یا وبلاگ هستید به احتمال زیاد از سرویس گوگل آنالیتیکز برای بررسی آمار و رفتار کاربرانتان استفاده می کنید. اما گوگل آنالیتیکز، وب اپلیکیشنی نسبتا بزرگ و پیچیده است و ممکن است به راحتی از تمام آمارهای آن سر در نیاورید. در عین حال وبمسترها و وبلاگ نویس های زیادی وجود دارند که نمی دانند باید به کدام فاکتورها در گوگل آنالیتیکز توجه بیشتری داشته باشند. امروز می خواهیم به سه فاکتور مهم بپردازیم که به شما نشان می دهد که سایت یا وبلاگ تان تا چه حد برای کاربرانش جذاب است. با توجه ویژه به آنها می توانید اطلاعات مفیدی برای بهینه کردن سایت تان به دست بیاورید.

فرمتهای فشرده سازی تصاویر تحت وب

فرمتهای فشرده سازی تصاویر تحت وب

اولین و مهمترین نکته که در ساخت تصاویر جهت استفاده در وب باید مورد توجه قرار گیرد، فرمت و قالب بندی آنها است. دو فرمت فایل استاندارد تصویر که در وب استفاده می شوند: فرمت GIF (که سرنام کلمه هایGraphics Interchange Format) و فرمت Jpeg(که سر نام کلمه هایJoint Photographic Exprets Group) می باشد. علاوه بر این دو قالب، قالب سومی نیز به نام PNG (که سرنامه کلمهPortable Network Graphics) وجود دارد. به نظرمی رسد که این فرمت بهترین فرمت ذخیره سازی تصاویر جهت وب می باشد. اما متاسفانه مرورگرهای قدیمی این فرمت را پشتیبانی نمی کنند. در صورت تمایل شما می توانید از این فرمت فایل استفاده کنید ولی توجه داشته باشید که تمام مرورگرها نمی توانند فایلهایی را با فرمت PNG بخوانند.

تلفظ صحیح لغت Ajax

تلفظ صحیح لغت Ajax

 چندی پیش تکنیکی به نام Ajax (که مخفف Asynchronous Javascript And Xml می‌باشد) متولد شد. با تولد این تکنیک که زائیده افکار شرکت‌هایی چون Google و مایکروسافت در دو نقطه تاریخی متفاوت بود، آب از دهان طراح و برنامه نویس و کاربر عادی اینترنت نیز جاری شد. انصافا هم با ظهور این موجود چند پا (که پاهای آن را XML ، JavaScript ، DOM ،CSS و غیره تشکیل می‌دهند)، تحول عظیمی در دنیای Web Application ها و سرویس های Online در حال شکل‌گیری است. متاسفانه تلفظ‌های مختلفی اعم از: آژاکس، ای‌جکس، آجاکس، در بیان این لغت تخصصی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به گونه‌ای که مخاطب در یک شک و تردید مزمن جهت تلفظ Ajax فرو می‌رود. شاید این همان معضل همیشگی مردم دنیا، جهت تطبیق زبان‌های بیگانه با زبان‌های بومی تلقی گردد. اما واقعیت چیست؟

اسکریپت (Script) چیست

اسکریپت (Script) چیست

زبان های برنامه نویسی اسکریپتی برای ارائه تحولات و ایجاد پویایی در صفحات وب ایجاد شدند. این زبان ها از روی زبان های برنامه نویسی ساخته شدند و به‌همین دلیل دارای تشابه بسیاری با هم هستند. این زبان ها در اصل نمونه کوچک شده زبان های مادر خود هستند. تعدادی از فرمان ها و امکانات زبان‌های بزرگ در این زبان‌ها حذف شده اند. مثلا امکان نوشتن فایل یا پاک کردن فایل ها برروی سیستم کاربر مانند زبان های برنامه نویسی وجود ندارد. البته این زبان ها برای استفاده در زمینه کاری شبکه طراحی شده اند و حذف این دستورات علل خاصی ( از جمله بالا رفتن امنیت و ... ) داشته است .

یونیکد(UNICODE) چیست

یونیکد(UNICODE) چیست

حتما کلمه UNICODE بارها به گوشتان خورده و یا در وب سایت ها و برنامه های کاربردی جدید آن را دیده اید و می‌خواهید بدانید که UNICODE چیست. همینطور که حتما می‌دانید کامپیوتر فقط با عدد و رقم سرکار دارد و تمام اطلاعات نوشتاری، صوتی و تصویری نهایتا بصوت اعداد و ارقام در کامپیوتر ذخیره و پردازش می‌شوند. خوب حالا ما برای اینکه بتوانیم اطلاعات نوشتاری خودمان را برای کامپیوتر قابل فهم کنیم مجبوریم تا به هر حرف از حروف الفبا، یک کد عددی اختصاص بدهیم. از این رو صدها نوع سیستم کد گذاری به وجود آمده و برای زبان‌های مختلف سیستم های مختلف معرفی شده.

15 ریش سفید دنیای وب

15 ریش سفید دنیای وب

نزدیک به سه دهه از راه‌اندازی وب جهانی می‌گذرد، اما هیچکس به درستی از گستردگی و وسعت این پدیده‌ی بزرگ تحول برانگیز آگاه نیست. هرچند طی جدیدترین مطالعات، برآورد محققان حاکی از وجود 40 میلیارد صفحه‌ی وب در سطح جهان است. با وجود پیشرفت خیره‌کننده در توسعه‌ی وب جهانی،‌ بسیای از ما پیشینه‌ و گذشته‌ی آن را به فراموشی سپرده‌ایم؛ اما کافی است نگاهی به آنچه دنیا 15 سال قبل بود‌ بیندازیم. آمازون یک رودخانه‌ی بزرگ در جنوب آفریقا بود و RYANAIR نام خطوط هوایی ایرلند بود که به مکان‌هایی پرواز می‌کرد که هیچکس نامی‌ از آن نشنیده بود؛ یاهو نیز واژه‌ای برگرفته از سفرهای گالیور بود و گوگل اشاره به رقم بسیار بزرگ ریاضی داشت؛ EBAY نوعی خط نگارشی بود و ...
اما امروزه هریک از آن‌ها قدرت بزرگی در دنیای وب محسوب می‌شوند که نمی‌توان از تحولی که در جهان اینترنت ایجاد کرده‌اند به سادگی گذشت؛ روزنامه‌ی قدیمی‌ گاردین انگلیس پانزدهمین سال راه‌اندازی وب‌سایت خبری خود را جشن می‌گیرد و به همین مناسبت اقدام به معرفی 15 سایت برتر جهانی کرده است که به معنای واقعی کلمه، دنیای وب را متحول کرده‌اند.

15 لحظه فراموش نشدنی در تاریخ وب

15 لحظه فراموش نشدنی در تاریخ وب

بسته به اینکه شما چطور حساب کرده باشید، وبی که در مقابل ماست 15 تا 17 سال از سنش گذشته است. لحظات فراموش نشدنی وب، ساعت یا دقایقی هستند که همگان را شگفت‏زده کرده‏اند. لحظاتی که کارگردانان موفق آنها، هنگام دیدن نتیجه کارشان (ایده‏ای نو، آغاز به کار یک سایت، فروش اولین محصول و یا ذخیره اولین اطلاعات) فریاد شادی سرداده‌اند. بجای ترتیب تاریخی ما این 15 داستان را بر اساس اهمیت آورده‏ایم.

خطاهای بزرگ طراحی وب

خطاهای بزرگ طراحی وب

این مطلب بخشی از مقاله 10 اشتباه برتر طراحی وب نوشته دکتر جاکوب نیسلون است.